Wednesday, January 14, 2009

NEGATIVE or POSITIVE??



Dah hampir 2 minggu aku mabuk n loya ni....
badan pn rs xlarat jek....
Last monday aku de g klinik konon nk wat checup la.
tgu pnye tgu, akhirnya dpt doktor laki...
then.....


doktor : ye dik, ade pe mslh? sakit pe?
aku : saya selalu sgt mabuk n mual2...dah seminggu cmni...
doktor : pregnant ke? (ape la doktor ni klu aku pregnant,watpe checkup,dah tentu2 cm2 kn?)
aku : x tau la doktor..sy lom pernah pregnant lg...klu yea pn ni 1st time kot...
doktor : ade wat test?
aku : xde..xpernah lg
doktor : bila last period?
aku : 21st bln lps...
doktor : mgkn awk pregnant..nak buat pregnant test?
sy pn xtau sgt psl kitaran haid ni...
(
bkn doktor spttnye tau ke?)..nak buat test x? ke xpyh?

aku : buat la...tkt sy pregnant...
doktor : ok...(dia bg 1 slip utk g makmal wat test)


aku pn cpt2 g antar slip 2 n amik bekas utk air kencing....then aku ltk kn kt counter makmak 2...n yg klakar,byk2 air kencing atas kaunter 2,aku pnye plg jernih..ekekekeke...yg lain smua pekat2....then bile dpt result,aku tgk,NEGATIVE...so sad...ntah np aku hrp plak POSITIVE...hehehhe..pastu aku msk blk jmp doktor 2 n bg slip 2...dia tgk n btau yg negative so,xpregnant la...aku angguk je la...pas2 dia pn tls ubt (dia tls pn mcm teragak2)....n dia bg slip ubt 2 kt aku..then aku tnya.....


aku : abis,xde pape ke doktor?
doktor : xde pape setakat ni....
aku : (dengan prsn bingung) ok.terima kasih doktor...


aku pelik,knp dia xcheck lain? i mean mcm tekanan darah ke? tkt2 tekanan darah aku rendah sbb 2 aku mabuk2 cmni...n 1 je,aku tgk doktor 2 xmcm doktor pn.....n u olls tau,dia hnye bg aku ubat paracetamol n ubt utk pening..



p/s: pastu aku tpkr,mgkn spttnye aku jmp doktor pmpn....tp kali ni aku btol2 rs xpuas ht ngn cr doktor ni checkup......hhmmmmmmm....pasni aku akn jmp doktor pmpn...n makesure xnk lg jmp doktor ni....



Image Hosted by ImageShack.us




2 comments:

sirNik said...

salam....tak apa lum ada rezeki..insyallah..banyakkan berdoa pada Allah swt..pasti Allah saw tak akan menghampakan umat-Nya..

sUehA!La said...

TQ Sir......